fbpx

Diabetes Podcast Live #2: Užijte si večer ve společnosti cukrovkářů

Diabetes Podcast Live #2

Po úspěšné prosincové akci Diabetes Podcast Live chystáme další živé natáčení. Diabetes Podcast bude opět živě. Tentokrát v Radlická – kulturní sportovna. Tak si zapište datum 27. května. Otevíráme v 18h, nahrávání začne v 19h.

Tereza Jandová přijde vyprávět o své biatlonové kariéře s cukrovkou a jak těžké bylo učinit rozhodnutí, že skončí se svojí sportovní kariérou. Dále prozradí, co dělá dneska a proč přemýšlí nad tím, že se znovu vrátí k inzulinové pumpě. Pokud jste loni v listopadu poslouchali díl Diabetes Podcastu s Terezou, tak víte, že tam pumpu měla. Později ji ale odložila, protože jí pumpa překážila při biatlonových trénincích a závodech.

Biatlonistka Tereza Jandová při natáčení Diabetes Podcastu.
Biatlonistka Tereza Jandová při natáčení Diabetes Podcastu.

Loňské první živé natáčení Diabetes Podcastu bylo ryze pánskou záležitostí, o tom se můžete přesvědčit v záznamu na konci tohoto článku. Na květnový Diabetes Podcast Live #2 dorazí povídat jen ženy. Druhým hostem bude dcera atletické legendy Bára Dvořáková.

Bára Dvořáková při natáčení červnové epizody Diabetes Podcastu

Také ona už byla hostem Diabetes Podcastu a epizoda s ní se zařadila mezi nejposlouchanější. Bára je totiž nesmírně pozitivní a je s ní sranda. Zároveň umí dát cenné rady. Pracuje jako učitelka, takže se jí budu ptát i na to, jak české školství vnímá děti s cukrovkou a jak jim pomoci.

Diabetes Podcast Live #2 ale není jen o povídání moderátora Honzy Hrušovského s hosty-cukrovkáři. Je to akce pro celou komunitu diabetiků, kteří mohou poznat nové kamarády a pacienty se stejnou diagnózou. Nezáleží jestli jsou chudí, bohatí, tlustí nebo hubení. S cukrovkou se všichni perou stejně. Někdy to jde lépe, někdy to tak snadné není.

Chcete potkat někoho nového, kdo se pere s cukrovkou jako vy? Nebo si jen tak popovídat a předat zkušenosti? Tak přijďte.

Otevíráme v 18h. Program ve stylu talkshow začíná v 19h. Opět bude prostor na otázky diváků a na seznámení. A také chystáme novinky. O všem budeme pravidelně informovat.

Potvrzujte svou účast ve facebookové události. Informace o začátku předprodeje vstupenek přineseme již brzy.


Zajistěte si vstupenku na Diabetes Podcast Live #2


Povídání máme víc než dost

Mrkněte se do našeho archivu v sekci Epizody, kde najdete úplně všechno, co jsme kdy natočili.

Na tomto místě doporučím díly, které vznikly v průběhu letošního roku. Ten jsme zahájili společným povídáním tvůrčího tria. Moderátor Honza a zvukař Tomáš jsou diabetici 1. typu, editor a mistr zvuku Jakub se jich ptal, jak vypadají jejich životy s cukrovkou.

V únorové epizodě jsme se zaměřili na technologie v léčbě diabetu a zeptali se doktora Michala Krčmy z FN Plzeň, jestli se někdy podaří vyléčit cukrovku.

Hostem březnového dílu byl profesor Zdeněk Šumník, který je přednostou pediatrické kliniky v FN Motol. S ním jsme probírali, jak odhalit, že se jednoho dne u dítěte rozjede cukrovka, co se s ním dá dělat a jakou revoluci způsobil lék známý jako Teplizumab.


2 komentáře: “Diabetes Podcast Live #2: Užijte si večer ve společnosti cukrovkářů”

O diabetes podcastu

O cukrovce se říká se, že nebolí a není vidět. Informace o nemoci znějí hrůzostrašně, v Diabetes Podcastu to tak ale není. naopak v něm zjistíte, že i s cukrovkou se dá krásně žít.

Celá série vzniká v produkci Raw Audio pod vedením Jakuba Viliše. Moderátorem Diabetes Podcastu je Jan Hrušovský.