fbpx

Diabetes Podcast: Co je cukrovka?

O cukrovce se říká, že nebolí a že není vidět. Touhle civilizační chorobou diabetes mellitus trpí zhruba 900 tisíc lidí v Česku a tenhle počet v budoucnu raketově poroste. Všechny informace o cukrovce znějí hrůzostrašně. Je tedy konec všeho, když se člověk stane diabetikem? Není a nemusí být.

V první epizodě podcastu vysvětluje diabetolog Jan Škrha jr. z Všeobecné fakultní nemocnice v Praze, co je to cukrovka, jaké jsou rozdíly mezi prvním a druhým typem tohoto onemocnění, co je dobrá kompenzace, jak se o takové lidi starat, jak se o nemoci bavit a také jestli (ne)bojovat s cukrovkou.

Doktor Jan Škrha z VFN v Praze vysvětluje, co je to onemocnění diabetes mellitus a také jak se o cukrovce bavit.
MUDr. Jan Škrha jr., Ph.D.

Už víte, co je diabetes. Co si ještě poslechnout?

Pusťte si další díl podcastu, v druhé epizodě jsme probrali, jak sportovat, když jste diabetik.


5 komentářů: “Diabetes Podcast: Co je cukrovka?”

  1. […] Tenhle díl slouží jako praktický průvodce pro lidi, kteří nemají s diabetem přímou zkušenost, ale mohou mít diabetika v rodině nebo svém okolí. Právě jim to má přinést informace a třeba i pochopení, proč někdy diabetici reagují, tak jak reagují. Protože když narazíte na hladového diabetika nebo když má hypoglykémii, tak je lepší se rychle klidit z cesty a neklást odpor 🙂  […]

O diabetes podcastu

O cukrovce se říká se, že nebolí a není vidět. Informace o nemoci znějí hrůzostrašně, v Diabetes Podcastu to tak ale není. naopak v něm zjistíte, že i s cukrovkou se dá krásně žít.

Celá série vzniká v produkci Raw Audio pod vedením Jakuba Viliše. Moderátorem Diabetes Podcastu je Jan Hrušovský.