Diabetes a strava

Správné stravování je pro diabetiky klíčové.

Příjem potravy je pro lidi a živočichy nezbytný k přežití. Diabetici ale musí nad každým jídlem přemýšlet. Nemohou sníst cokoliv jim přijde pod ruku. U každého jídla je třeba vzít v úvahu, kolik má například sacharidů, tuků a kolik inzulinu si aplikovat.

Naštěstí existuje řada vychytávek a aplikací, které cukrovku a její kompenzaci ulehčí, diabetici si pak mohou vychutnat svůj oblíbený pokrm. Právě tomu jsme se věnovali ve třetí epizodě s výživovým poradcem Jiřím Bořkem.

Správné stravování je pro diabetiky klíčové. Cukrovka vyžaduje počítání sacharidů a velikost porce.

V předchozích dílech jsme řešili, co je cukrovka zač nebo jak jde dohromady diabetes a sport. Tak si poslechněte některý z dalších dílů.


2 komentáře: “Diabetes a strava”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

O diabetes podcastu

O cukrovce se říká se, že nebolí a není vidět. Informace o nemoci znějí hrůzostrašně, v Diabetes Podcastu to tak ale není. naopak v něm zjistíte, že i s cukrovkou se dá krásně žít.

Celá série vzniká v produkci Raw Audio pod vedením Jakuba Viliše. Moderátorem Diabetes Podcastu je Jan Hrušovský.