fbpx

Politik s cukrovkou: Členové vlády asi neví, že jsem diabetik. Ta nemoc není vidět, říká ministr Hladík

Politik Petr Hladík na první pohled nesplňuje všechny stereotypy o politicích a jejich životním stylu. V padnoucím tmavě modrém saku působí jako člověk, který se o sebe stará. Musí, více než 10 let má cukrovku. Právě o zvládání nemoci v kombinaci s působením v nejvyšších patrech politiky vypráví v této epizodě Diabetes Podcastu.

Listopadová série má být tak trochu oslavou. Je to měsíc osvěty diabetu, proto se snažíme vybírat co nejzajímavější a svým způsobem nejexkluzivnější hosty. Když jsem zjistil, že mezi českými politiky je člověk s cukrovkou, vydal jsem ho hledat. A nečekal jsem, že narazím rovnou na člena současné vlády.

Apple Podcasts

Google Podcasty

Petr Hladík se stal ministrem životního prostředí letos v březnu. Předtím dlouhé roky působil v regionální politice, když byl náměstkem brněnského primátora. V této epizodě například zjistíte, jak jde dohromady cukrovka s náročným politickým životem. Ale nejen to.

V sobotu ránoněkdo zvonil. Říkám: “Co je? Sobota ráno? Někdo zvoní?” Naše praktická lékařka za mnou přijela a řekla mi, že mám cukrovku a musím do nemocnice. Vůbec jsem netušil, jako první jsem vzal mobil a hledal jsem, co je diabetes.

Politik Petr Hladík při vzpomínce na den, kdy se dozvěděl, že je diabetikem

Samozřejmě jsme probrali i životní příběh Petra Hladíka. Kdy a za jakých okolností mu diagnostikovali cukrovku a proč v nemocnici dlouho nepobyl a poté se do ní vracel.

Zároveň tento politik a současný ministr životního prostředí v Diabetes Podcastu prozrazuje, že jeho kolegové z vlády nejspíš nemají tušení, že má cukrovku. Jeho hendikepu si totiž nemusí všimnout. Nejbližší spolupracovníci však o jeho nemoci vědí.

Zapište si do kalendářů naši akci Diabetes Podcast Live a datum 7. prosince. Účast potvrzujte ve facebookové události.

Brzy po diagnóze se k cukrovce přidala ještě celiakie. I na tohle téma došla řeč v nejnovějším díle. Přejeme příjemný poslech 💙


Politik s cukrovkou. Co se dozvíte v této epizodě?

0:00 úvod, představení hosta, jaký je Petr Hladík pacient? Jaké vybavení používá? Proč nechce inzulinovou pumpu?
5:44 Jak dlouho žije s cukrovkou? Za jakých okolností se dozvěděl o diagnóze? Co do té doby věděl o cukrovce?
13:45 Jak jde dohromady život politika s cukrovkou a celiakií? Jak Petr Hladík zvládá řídit cukrovku? Na co musí myslet při výjezdech do regionů?
18:40 Čím Petr Hladík zahání hypoglykémie? A jak stav, kdy má nízkou hladinu cukru v krvi, zasahuje do jeho práce politika? Vědí jeho kolegové z vlády, že je diabetik? A zkouší lobbovat u ministra zdravotnictví za práva diabetiků?
24:07 Jaké aktivity mu pomáhají mít cukrovku pod kontrolou? Je to sport, nebo něco jiného? Nemá někdy myšlenky, že by opustil celostátní politiku, aby měl víc času na sebe?
29:05 Co je podle Petra Hladíka na cukrovce nejlepší? Co nám diabetikům dává?


Povídání máme v Diabetes Podcastu víc než dost. Proto doporučím, ať se mrknete do našeho archivu v sekci Epizody.

Minulý rok v listopadu jsme jsme měsíc osvěty diabetu oslavili s byznysmenem Tomášem Raškou z Natlanduatletickou legendou Romanem Šebrlem, silákem Jirkou Tkadlčíkem a lékářem Janem Šoupalem.


Nezapomeňte nás sledovat na sociálních sítích a také šiřte Diabetes Podcast mezi své známé, kamarády a členy rodiny. Díky, že posloucháte!

IG: @hrusovskyjan
FB: @hrusovsky.j
IG @rawaudio_cz


2 komentáře: “Politik s cukrovkou: Členové vlády asi neví, že jsem diabetik. Ta nemoc není vidět, říká ministr Hladík”

O diabetes podcastu

O cukrovce se říká se, že nebolí a není vidět. Informace o nemoci znějí hrůzostrašně, v Diabetes Podcastu to tak ale není. naopak v něm zjistíte, že i s cukrovkou se dá krásně žít.

Celá série vzniká v produkci Raw Audio pod vedením Jakuba Viliše. Moderátorem Diabetes Podcastu je Jan Hrušovský.