fbpx

Má cukrovku a práci v potravinářském průmyslu. Důležitá je disciplína a sport, říká Pavel Slanec

Dalším hostem Diabetes Podcastu byl Pavel Slanec, muž, který pracuje v potravinářském průmyslu a má cukrovku. Je to schizofrenní? Důležité faktory jsou disciplína, řád, sport a také moderní technologie, říká.

Příběhů se sportovci jsme v Diabetes Podcastu měli dost a ještě jich hodně bude. Také k nám čas od času zavítají lékaři a odborníci. Tentokrát jsem ale zvolil hosta z byznysu, abychom probrali pracovní věci.


Jsi tu na mobilu a nemáš Spotify? Přehraj si Diabetes Podcast v jiné aplikaci


Pavel Slanec dříve pracoval v Opavii, dneska je v Intersnacku. Jsou to firmy, které vyrábí sladké nebo slané pochoutky. Pavel má pod palcem hlavně finance, ale my jsme v rozhovoru neřešili, jaký obchodní potenciál má cukrovka.

Ptal jsem se, jak se dá tahle nemoc zvládat při pracovním úsilí a také jestli musí ochutnávat výrobky a rozhodovat o tom, co se bude vyrábět nebo ne. Zajímalo mě to, protože sladkosti nebo brambůrky nejsou zrovna reprezentantem zdravého životního stylu, a díky senzorům už také vím, jak se tyto potraviny projevují na glykémii.

Pokud budu upřímný, tak na cukrovce bohužel nevidím nic dobrého. Opravdu plánujte a starejte se o sebe, ať vás to nedoběhne.

Pavel Slanec odpovídá na otázku, co je na cukrovce nejlepší

Přeji příjemný poslech a budu rád, když mi dáte vědět, co si o této epizodě myslíte. Psát mi můžete na sociální sítě @hrusovskyjan nebo fb.com/hrusovsky.j ✌️


PS: Pokud jste pozorně poslouchali, tak víte, že chystáme vlastní akci. Diabetes Podcast Live. Já tomu říkám “afterparty”, ale bude to něco ve stylu talkshow a zároveň neformální setkání. Více informací zveřejníme v průběhu podzimu. Teď si jen zapište do kalendářů datum a místo setkání:

7. prosince 2023, Praha, Kasárna Karlín


Jste tady poprvé a neznáte Diabetes Podcast? Tak začněte poslouchat

Minulý měsíc jsme probrali se Simonou Janíkovou a doktorkou Hanou Krejčí, co je těhotenská cukrovka, koho se dotýká a jak se s touhle nemocí vyrovnat a mít fajn život.

Ještě předtím jsme s Hanou Krejčí řešili, jak vypadá příprava diabetiček na těhotenství a co rozhodně nepodcenit.

O prázdninách jsme se také věnovali duševnímu zdraví. Neustále kontrolovat glykémii, píchat si inzulin, vypočítávat, co si můžu a nemůžu dát, a takto bych mohl pokračovat dál, abych popsal, jak náročné je pečovat o sebe a cukrovku. No jo, ale jak se z toho nezbláznit? A proč se nebát návštěvy terapeuta? O tom jsem si povídal s psycholožkou Juditou Konečnou.

Povídání máme v Diabetes Podcastu víc než dost. Proto doporučím, ať se mrknete do našeho archivu v sekci Epizody.


Pozornost rozhodně věnujte listopadové sérii z roku 2022. V úvodním díle jsme přinesli příběh podnikatele Tomáše Rašky, který i s cukrovkou dokázal vybudovat velkou investiční společnost Natland.

S desetibojařem Romanem Šebrlem jsme si zase povídali o tématu rodiče a jejich dítě s cukrovkou.

Do třetí epizody přišla skeletonistka Anna Fernstädt, která se jen několik dní před odjezdem na olympijské hry do Číny dozvěděla, že má cukrovku.

Čtvrtý příběh se týká siláka a strongmana Jiřího Tkadlčíka. Tomu doktoři nedoporučovali posilování. On si ale prosadil svou, uzvedne přes 400 kilo a je rekordmanem ve zvedání těžkých vah.

V posledním pátém díle jsme s diabetologem Janem Šoupalem probrali budoucnost léčby a především současné moderní vychytávky.


Nezapomeňte nás sledovat na sociálních sítích a také šiřte Diabetes Podcast mezi své známé, kamarády a členy rodiny. Díky, že posloucháte!


O diabetes podcastu

O cukrovce se říká se, že nebolí a není vidět. Informace o nemoci znějí hrůzostrašně, v Diabetes Podcastu to tak ale není. naopak v něm zjistíte, že i s cukrovkou se dá krásně žít.

Celá série vzniká v produkci Raw Audio pod vedením Jakuba Viliše. Moderátorem Diabetes Podcastu je Jan Hrušovský.